تفاوت پردازنده p و u

تفاوت و مزایای پردازنده های سری P

تفاوت پردازنده p و u

پردازنده‌های سری P نسل دوازدهم اینتل در مقابل پردازنده‌های سری U برای

 

 

اینتل در CES 2022 قطعات دسکتاپ نسل دوازدهم Alder Lake خود را با پردازنده‌های جدید موبایل برای لپ‌تاپ‌ها دنبال کرد. (P-cores) و کارآمد (E-cores). این معماری  عملکرد هیبریدی، در صورتی که شما تعجب کنید، شبیه به ARM است. هسته‌های P کار انجام شده را انجام می‌دهند، در حالی که هسته‌های الکترونیکی برنامه‌های پس‌زمینه را مدیریت می‌کنند و انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

اینتل تراشه های موبایل Alder Lake نسل دوازدهم خود را به سه دسته اصلی تقسیم می کند:

سری H:

برای نوت‌بوک‌های 45 واتی و علاقه‌مندان به کار.

سری P:

برای لپ‌تاپ‌های نازک و سبک با عملکرد مناسب.

سری U:

برای لپ‌تاپ‌های فوق سبک نسل بعدی و تاشوها.

تراشه های موبایل آلدر لیک ۱۲thgen اینتل در حالی که سخنرانی اصلی CES 2022 اینتل عمدتاً بر روی طراحی‌های سری 45 وات H متمرکز بود، این بار در فضای CPU کم مصرف فوق‌قابل حمل نیز اتفاقات زیادی رخ می‌دهد. بنابراین در این مقاله، ما قصد داریم نگاهی به مقایسه بین پردازنده‌های سری P اینتل در مقایسه با پردازنده‌های موبایل سری U برای لپ‌تاپ‌ها بیندازیم تا تفاوت‌های اصلی بین این دو سری را دریابیم:

 

تفاوت پردازنده p و u

 

آشنایی با نام محصول: سری P در مقابل سری U

ما عادت کرده‌ایم که اینتل معمولاً تراشه‌های لپ‌تاپ فوق‌قابل حمل را به‌عنوان پردازنده‌های سری U خود خطاب کند، به این معنی که همه پردازنده‌هایی که این نوت‌بوک‌ها را تغذیه می‌کنند دارای U در نام محصول هستند. این پردازنده‌ها از تراشه‌های 9 واتی دو هسته‌ای شروع می‌شوند، تا تراشه‌های چهار هسته‌ای 28 واتی بر اساس پیکربندی. خب، اینتل با تراشه‌های موبایل نسل دوازدهم Alder Lake در حال تغییر آن است.

ما اکنون نسل دوازدهم اینتل Alder Lake سری P را با پردازنده های 28 واتی با اندازه بسته بندی BGA Type3 یا UP3 داریم. این پردازنده‌ها در سال 2022 و بعد از آن، نوت‌بوک‌های باریک و سبک را با کارآیی تامین خواهند کرد. لپ تاپ هایی مانند Dell XPS 13 Plus جدید از پردازنده های سری P بهره می برند. تا زمانی که اینجا هستید، حتماً مقاله کاربردی Dell XPS 13 Plus ما را بررسی کنید. این یک لپ تاپ بسیار جالب با طراحی بسیار منحصر به فرد و برخی ویژگی های جالب دیگر است.

Dell XPS 13 Plus مجهز به پردازنده اینتل Alder Lake سری P است

شش طرح پردازنده سری P در مجموع از Core i7 تا Core i3 با پیکربندی‌های هسته هیبریدی متفاوت وجود دارد. این پردازنده ها همگی دارای پسوند “P” در نام خود هستند و شما تعداد زیادی از آنها را در بازار اولترابوک های سطح بالا خواهید دید. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که مراقب طراحی‌های اولترابوک‌های تولیدکنندگان از جمله HP، Lenovo، Dell و حتی مایکروسافت باشید، زیرا انتظار داریم یکی از این تراشه‌های سری P دیر یا زود در یکی از لپ‌تاپ‌های Surface جدید قرار بگیرد.

از سوی دیگر، سری U دارای هر دو پردازنده 9 وات و 15 وات است. با پردازنده‌های کم‌مصرف 9 وات شروع می‌شود، اینها اساساً مشابه پردازنده‌های کم مصرف Tiger Lake هستند که از طراحی اینتل BGA Type4 یا UP4 استفاده می‌کنند. این طراحی خاص هر دو پردازنده و چیپست را در یک بسته ترکیب می کند و کوچکترین بسته ای است که اینتل در حال حاضر ارائه می دهد. در 15 وات، ما طراحی بسیار شبیه به پردازنده های قدیمی سری U را داریم که با آنها آشنا هستیم.

این پردازنده های سری U مستقیماً جایگزین تراشه های قدیمی 12-28 واتی مانند Core i7-1185G7 خواهند شد. ما اساساً شاهد یک تغییر اساسی در نحوه طبقه بندی اینتل پردازنده های موبایل کم مصرف خود در براکت های برق 9/15/28W هستیم. این پردازنده ها دیگر با پسوندهای G7، G4 یا G1 شناسایی نخواهند شد. در عوض، اینتل اکنون آنها را فقط با P یا U بر اساس قدرت نشان می دهد. ما فکر می کنیم این یک تغییر عالی است زیرا درک همه چیز را بسیار آسان می کند.

پردازنده‌های سری P در نوت‌بوک‌های نازک و سبک با کارایی بالا دیده می‌شوند، در حالی که نوت‌بوک‌های سبک و نازک‌تر مدرن‌تر و دستگاه‌های کوچک‌تر مانند تاشو از سری U بهره می‌برند. این یا UP3 15 وات یا UP4 9 وات بر اساس فاکتور فرم و نیاز خواهد بود. تمام تراشه‌های سری U در نام خود پسوند «U» دارند، اما می‌توانید به راحتی بین تراشه‌های 15 وات و 9 وات تمایز قائل شوید زیرا اینتل در هر پردازنده 15 واتی «5» را به عنوان آخرین رقم قرار می‌دهد، در حالی که در هر پردازنده «0» است. تراشه 9 وات

 

تفاوت پردازنده p و u

 

مشخصات صفحه نمایش تاشو اینتل

تفاوت در پیکربندی هسته هیبریدی

با شروع با سری P، ما به دنبال فرم فاکتور UP3 با سیلیکون بزرگتر و قدرتمندتر از سری U هستیم. تراشه های سری P دارای حداکثر شش هسته P و هشت هسته E به همراه یک موتور گرافیکی 96EU هستند. Core i7-1280P در بالای پشته قرار دارد و ما به دنبال فرکانس توربوی اوج 4.8 گیگاهرتز برای این مدل و حداکثر مصرف انرژی توربو 64 وات هستیم. دو بخش Core i7 دیگر در سری P وجود دارد، اما آنها به جای شش هسته، تنها چهار هسته P دارند، اما فرکانس پایه بالاتری در هر دو هسته P و همچنین E-core دارند. این اساساً Core i7-1280P را در فضای کم مصرف به بهترین شکل تبدیل می‌کند و ما انتظار داریم آن را در بسیاری از اولترابوک‌ها ببینیم.

 

پردازنده های میان رده Core i5 در سری P نیز همان پیکربندی هسته های 4+8 را مانند اکثر قطعات Core i7 دارند. با این حال، از جمله موارد دیگر، ما به دنبال فرکانس توربو کمی کندتر هستیم.

 

 

منبع :  XDA Tutorials

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین لپ تاپ ها

جدیدترین های بلاگ